contributie

Inhaalslag achterstallige contributies

Door: Wico van der Linden en Hans Winkels

De GRCN is afhankelijk van de inkomsten uit contributies om bijvoorbeeld het Golden Nieuws te maken, evenementen te organiseren en zich anderszins in te zetten voor de Golden Retriever.

Voorheen werden de contributienota’s rond oktober, november verstuurd en dienden deze voor 15 januari betaald te zijn. In 2014 is er een achterstand ontstaan in de facturering en verwerking van de geïnde contributies. Ondanks de inspanningen van diverse mensen is het nooit gelukt deze achterstand in te lopen. Daardoor vond in de jaren na 2014 het versturen van de nota’s en dus de inning van de contributies steeds later plaats.

Begin 2018 heeft het huidige bestuur het besluit genomen dat deze achterstand onverwijld moest worden weggewerkt. De huidige penningmeester Hans Winkels is hierop voortvarend aan de slag gegaan en heeft de administratie doorgespit en inzichtelijk gemaakt waar de schoen wringt. Daar waar onduidelijkheden waren of zelfs onbetaalde nota’s openstonden, zijn leden maar ook oud-leden aangeschreven of hebben herinneringen gekregen. De GRCN heeft de uiterste zorgvuldigheid betracht bij het aanschrijven van mensen, maar helaas is in een aantal gevallen gebleken dat mensen onterecht zijn aangeschreven. 

Het hele proces rond het inlopen van de achterstand is nog niet ten einde. Mocht iemand menen onterecht te zijn aangeschreven, reageert u dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat deze zaken kunnen worden uitgezocht en afgesloten. Het bestuur van de GRCN heeft als doel de gehele operatie in mei 2019 te hebben afgerond, waarna de facturering van de contributies voor 2020 op de bekende wijze eind 2019 zal plaatsvinden. De contributies voor 2019 zullen in mei 2019 worden geïnd.