Ron Bartens nieuwe voorzitter JPC

Ron Bartens 

Foto: Anoeska van Slegtenhorst

De Jachtproevencommissie heeft in de persoon van Ron Bartens een nieuwe voorzitter. Bartens is al 40 jaar lid van de GRCN en is geen onbekende in de jachtwereld. Behalve actief voorjager is hij onder meer ook keurmeester. Onderstaand een korte introductie.

Ik ben Ron Bartens, 64 jaar en met mijn echtgenote Gonnie en twee Golden Retrievers woonachtig in Driebergen. Onze eerst Golden Retriever haalden we op in 1978 en sindsdien volgden er nog vier. Momenteel hebben wij nog Gino van 9 jaar en Fenja van 14 jaar. Wij hebben twee kinderen en drie kleinkinderen, die allen net zo dol zijn op onze honden als wij. Van lange strand- en boswandelingen kunnen we minstens zo genieten als van jacht- of wedstrijddagen. Onze honden zijn altijd naar volle tevredenheid op wedstrijdniveau (MAP, veldwedstrijd, OWT, Nimrod) actief geweest.

Ik ben inmiddels dertien jaar met veel plezier trainer bij de Jachthondenopleiding Heuvelrug. Toen de vereniging mij vroeg om keurmeester te worden, heb ik daar positief op gereageerd. Inmiddels heb ik als keurmeester op de nodige SJP’s en MAP’s gestaan.

We beleven al ruim veertig jaar veel plezier aan onze Goldens en alles wat daar omheen plaats vindt, zowel in huis als buitenshuis. Wij zijn al die tijd ook al lid van de GRCN. Dit alles is mede de reden dat ik gereageerd heb op de oproep voor het voorzitterschap van de JPC. Omdat deze functie vacant bleef, heb ik in overleg met commissieleden besloten voor deze kans te gaan. Daarbij komt dat ik sinds 1 januari gestopt ben met mijn werkzaamheden als fysiotherapeut, waardoor ik tijd vrij kan maken voor de JPC. In 1980 ben ik samen met een collega een praktijk in Hilversum gestart. Deze praktijk is nu door meerdere collega’s op een prettige wijze overgenomen.

Tot dusverre is mijn bestuurservaring beperkt tot die bij de plaatselijke voetbalclub en vergaderingen die gekoppeld waren aan mijn werkzaamheden. Daarom hoop ik dat ik bij de JPC op dat gebied nog veel kan bijleren en mag bijdragen aan een positieve sfeer binnen deze commissie.