Dek- & geboortemelding

 

Alle fokkers kunnen een dek- en geboortemelding plaatsen. 

 

De onderstaande aanpassing is op 20 september 2023 middels bestuursbesluit ingegaan.

Nesten die voldoen aan het Verenigingsfokreglement mogen, voor leden, kosteloos bij de verwachte en de geboren nesten worden vermeld.  

De onderstaande aanpassingen zijn op 1 april 2020 ingegaan.

Aanmeldingstermijn De termijn voor meldingen voor publicatie van (aankomende) nesten is verlengd van 3 naar 10 weken na de dekking. Dit betekent dat het eventueel mogelijk is om nesten binnen 1 week na de geboorte rechtstreeks te melden.

Aantal nesten Alle leden/fokkers van de GRCN mogen onbeperkt goedgekeurde nesten publiceren, er is geen maximum meer voor het aantal te melden nesten.

Contactgegevens Bij de verwachte nesten wordt ook een groen of rood balkje geplaatst (wachtlijst pups open of gesloten). Daarnaast is het de keuze van de fokker of en welke contactgegevens worden gepubliceerd.

 

Plaatsingsvoorwaarden:

- U bent lid van de GRCN

- U fokt volgens het Verenigings Fok Reglement (VFR) van de GRCN

- Uw combinatie voldoet aan het Pupinformatie Reglement van de GRCN

- U onderschrijft de Statuten en het Huishoudelijk Reglement van de GRCN

- U publiceert geen dek-/geboortemelding, dekreu of kennelnaam op commerciële websites en/of websites van andere Nederlandse rasverenigingen die in strijd handelen met het VFR en het doel van de GRCN.

 

Dekmelding

1. De dekmelding kan worden aangemeld via het dekmeldingsformulier (Formdesk / zie knop "Hier aanmelden" bovenaan deze pagina). De termijn voor meldingen voor publicatie van (aankomende) nesten is tot maximaal 10 weken na de dekking. Dit betekent dat het eventueel mogelijk is om nesten binnen 1 week na de geboorte rechtstreeks te melden.

2. Het dekmeldingsformulier dient volledig en juist te worden ingevuld. Een e-mailadres met de naam van een andere kennel dan waar bemiddeling voor wordt aangevraagd, is niet toegestaan. Bij de dekmelding geeft u aan of de wachtlijst voor pups open (groene kleur) of gesloten (rode kleur) is. Indien de kleur bij uw dekmelding veranderd moet worden, dient u dit direct door te geven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Publicatie vindt plaats binnen 7 dagen na ontvangst van de dekmelding.

3. Het is de keuze van de fokker of en welke contactgegevens worden gepubliceerd. Als u uw e-mailadres en/of telefoonnummer bij de dekmelding heeft ingevuld en u wilt dit op een later moment niet meer zichtbaar hebben, dan kunt u dit doorgeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   

4. Voor alle in het buitenland woonachtige honden dienen alle gevraagde gezondheids- en exterieuruitslagen te worden bijgesloten. Deze uitslagen dienen geldige FCI-uitslagen te zijn uit het land waar de eigenaar van de hond woont, indien het een hond betreft die een in een FCI-land woonachtige eigenaar heeft. Indien de eigenaar van de hond woonachtig is in de USA, Canada of Groot-Brittannië dan dienen de uitslagen te komen van de voor die landen erkende instanties.

5. Foto’s van beide ouderdieren dienen voorzien te zijn van bijbehorende naam en in minimaal formaat 640x480 aangeleverd te worden. Er kunnen alleen breedte-foto’s worden geplaatst.

6. Alle leden/fokkers van de GRCN mogen onbeperkt goedgekeurde dekmeldingen publiceren, er is geen maximum voor het aantal te melden nesten.

7. Door het doen van een dekmelding verplicht u zich tot melding en publicatie van een geboren nest. Indien uw teef eventueel is leeggebleven, meld u dit maximaal 9 weken na de dekking, eventueel vergezeld met opgave van reden.

8. Slaat u uw inloggegevens zorgvuldig op, dan kunt u bij de geboortemelding deze eenvoudig weer invoeren.

 

Geboortemelding

1. Alle gegevens van de dekmelding zijn opgeslagen in uw eigen Formdesk-bestand. Na de geboorte kunt u via uw eigen inlogcode/wachtwoord de geboortedatum en het aantal geboren reuen en teven invullen. Bij de geboortemelding geeft u aan of nog wel pups (groene kleur) of geen pups (rode kleur) beschikbaar zijn. Daarbij kan niet apart vermeld worden hoeveel reuen of teven er nog beschikbaar zijn. Indien de kleur bij uw geboortemelding veranderd moet worden, dient u dit direct door te geven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Het is niet toegestaan pupkopers die via de puplijst komen een pup aan te bieden uit een ander nest dan het bemiddelde nest. Pupkopers worden verzocht dit te melden aan de GRCN.

2. De geboortemelding dient binnen één week na geboorte via het Formdesk-formulier te worden gemeld bij de GRCN.

3. Alle geboren nesten worden 9 weken gepubliceerd op de website van de GRCN. Publicatie vindt plaats binnen 7 dagen na ontvangst van de geboortemelding.

4. Mocht u verlenging van de bemiddeling willen dan is dit mogelijk voor een periode van maximaal 4 weken. U kunt dit doorgeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Deze besluiten treden in werking met ingang van 1 april 2020.