↵↵ Terug

Mock Trial 

Leest u, voor dat u inschrijft, het JPC wedstrijd Reglement (hoofdstuk 13B) door zodat u weet waar u, voor deelname, aan moet voldoen. Er wordt gekeurd volgens het Veldwedstrijdreglement, supplement Retrievers, dat te vinden is op de site van OrwejaMeer informatie over de Mock Trial leest u verderop op deze pagina.


Mock Trial Zondag 15 september 2024 – de Heen

Button4

Klasse: Starters & Novice

Inschrijving open: 20 juli 2024 - 19.00uur
Datum sluiting en betaling: 24 augustus 2024

Open gesteld voor alle retriever rassen, de volgende Voorrangsregels zijn van toepassing:
1. Leden van de GRCN met een Golden Retriever
2. Leden van de GRCN met andere Retrievers
3. Niet Leden van de GRCN met een Golden Retriever
4. Niet Leden van de GRCN met andere Retrievers

organisatie: Elvira van Burken
Max. aantal deelnemers: 14 per klasse
Kosten: leden € 47,50 niet, leden € 52,50


foto 1 Bert Vis van Heemst Open
(foto Bert Vis van Heemst)

Een Mock Trial betreft een imitatie van een Veldwedstrijd maar dan uitgevoerd met dummy's. De wedstrijd bestaat uit twee onderdelen: een walk-up en vervolgens een drive. Deelnemende honden dienen dus goed steady te zijn.

Er Kunnen 3 klassen zijn, StartersNovice en Open klasse.

Starters:
In de Starters klasse kunnen honden deelnemen met enige ervaring maar onvoldoende om voor het echte werk te gaan. Bij de starters zijn de apporten redelijk eenvoudig maar dient de hond wel voldoende steady te zijn en goed te luisteren. Enige stuurbaarheid is aan te bevelen. Het terrein waar gewerkt word is redelijk vlak, dit kan bijvoorbeeld zijn op graan of mails stoppels maar ook wel (laag) gras.

Novice:
In de Novice klasse zijn de apporten een gradatie zwaarder evenals het terrein waarin/op gewerkt word. Dit kan zijn in de bieten of de (lagere) groenbemester. Meerdere apporten kunnen op diverse plekken vallen en moeten goed onthouden worden. Ook kunnen er "blinds" liggen.

Open:
In deze klasse zijn de apporten een stuk lastiger en gebeurt er veel meer in het veld,
deze klasse is dan ook voor de zeer ervaren honden. Er vallen niet alleen dummy’s om te markeren maar ook blinds en verleidingen zijn hier aan de orde. Het terrein kan van alles zijn, aardappels, bieten maar ook groenbemester of koolzaad velden. 

De uitslag van de wedstrijd wordt bepaald aan de hand van de kwalificaties gegeven door de keurmeesters op basis van het getoonde werk van de honden, gelijk als bij een officiële Veldwedstrijd,(U/ZG/G/NC/EL).

De exacte uitleg en uitvoeringseisen van alle proeven vindt u terug in het JPC wedstrijd Reglement (hoofdstuk 13B) en het Veldwedstrijd-reglement, supplement Retrievers.