Koudwildtest

Leest u, voor dat u inschrijft, het JPC Reglement (hoofdstuk 12) door zodat u weet waar u, voor deelname, aan moet voldoen. De honden worden individueel beoordeeld op hun geschiktheid voor eventuele deelname aan de Veldwedstrijden. Meer informatie over de Koudwildtest leest u verderop op deze pagina.


KWT Zaterdag 13 januari 2024 - Heino 
LET OP: De minimale leeftijd voor deelname is per 1-1-2022 verhoogt van 1.5 jaar naar 2 jaar!


Button4

Open gesteld voor alle retriever rassen

Inschrijving open: 04-12-2023 
Datum sluiting en betaling:  31 december 2023


Organisatie: Arno Post / Frank de Vries
Max. aantal deelnemers: 16
Kosten: leden € 57,50 / niet, leden € 62,50


foto Marco v. Vliet KWTfoto Marco v. Vliet

De Koudwildtest is geen wedstrijd maar echt een test waarbij jonge honden tijdens een gesimuleerde jachtpraktijk dag beoordeeld worden op hun geschiktheid voor de veldwedstrijden en jachtpraktijk. Bij de test wordt gebruik wordt gemaakt van diverse soorten (koud) wild. Er worden jacht-praktijk situaties nagebootst met koud (dus al eerder geschoten) wild. Het doel van een Koudwildtest is om Retrievers en hun voorjagers voor te bereiden op het veldwerk.

Het is beslist geen wedstrijd maar een test. Er wordt geen rangschikking opgesteld. Iedere deelnemer krijgt een certificaat van deelname met daarop vermeld een indruk van de hond gedurende de Koudwildtest. Om voor deelname in aanmerking te komen dient de hond aan een aantal toelatingseisen te voldoen. Het minimum niveau van de Retriever moet voldoen aan een goed B-niveau, de leeftijd van de Retriever moet ten minste 2 jaar en maximaal 4 jaar zijn en moet haar- en veerwild apporteren. De hond moet voldoende Steady zijn en mag nog geen Veldwerk-certificaat hebben.

Verdere informatie staat vermeld in het JPC Reglement (hoofdstuk 12).