Keurmeesters KCM 2022

Kathy Braeckman

De meeste deelnemers aan een show hebben mij wellicht de afgelopen 25 jaar al opgemerkt als bezoeker, exposant of keurmeester op een van de GRCN-evenementen. Voor wie me nog niet kent, stel ik me graag even voor.

Na lang aandringen kwam er een Golden Retriever puppy in onze familie toen ik net in het middelbaar onderwijs zat. Eentje zonder stamboom, maar met een gouden karakter! Toen Sam zes maanden oud was, bleek dat we nog niet veel kaas gegeten hadden van opvoeding en startten we gehoorzaamheidslessen. Van het een kwam het ander. Een paar jaar later zaten we al op een show en stonden we op de wachtlijst voor een teefje, nu een met stamboom en alle hoop op een nestje later. Al gauw bleek dat fokken toch niet zo eenvoudig is.

Mijn uiteindelijke lijn bouwde ik op uit de nakomelingen van mijn twee geïmporteerde reuen Dewmist Servantes & Dewmist Rainbow Warrior. Alle dank aan hun fokker om mij deze schatten toe te vertrouwen en aan mijn ouders om mij elke dag bij te staan bij het verzorgen van de honden. Mijn grootste hobby is deelnemen aan shows, wat niet wegneemt dat ik karakter en gezondheid zeer belangrijk vind. Fit for function is iets wat ik bij keuren hoog in het vaandel draag. Er is niks mooier dan een goed gebouwde, vrolijke Golden Retriever met een uitgrijpend gangwerk en kwispelende staart door de ring of veld te zien gaan, daar krijg ik echt kippenvel van!

Ik wens iedereen een prachtige dag toe en onthoud dat je de beste Golden steeds zelf mee naar huis neemt!

 

Fiona Clarkson

My passion for Goldens began in Ireland as a schoolgirl, where I started showing and breeding in the late 70’s. After qualifying as a veterinary nurse I moved to the UK and became active in breed rescue, so showing took a back seat for a while. In 1992 I became joint owner of the foundation of my current kennel, my beautiful Garbank Caoimhe with whom I had so much fun in ring and field. To date I have owned or bred an Irish Champion, two UK Champions, a Danish/Norwegian Champion, 7 other CC or RCC winners, 21 stud book number holders and 12 Junior Warrant holders.

I have judged Goldens since 1995, and awarded CC's for the first time in 2005. It is 10 years since I judged in The Netherlands and I am very much looking forward to seeing how your super dogs have progressed.

 

Saskia Rathenau

Mijn naam is Saskia Rathenau. Ben opgegroeid met teckels, voornamelijk de kortharige dashond.

Heb sedert 1978 mijn kennelnaam ’Wagging Tails’. Ik fok, show en werk met mijn geliefde ras de Flatcoated Retriever. Ik fok door de bank genomen eenmaal per jaar een nest, show(de) in het binnen- en buitenland met veel plezier en train mijn Flatcoat dames op C/B jachtdiploma niveau. Verder doe ik ook mee aan Workingtesten. Ik ben duidelijk voor het dual purpose principe.

Ik ben FCI-keurmeester voor de zes Retrieverrassen en de Field Spaniel. Ik heb in vele landen van Europa gekeurd en tevens in de UK en de USA. Op dit moment (juli 2021) ben ik in het bezit van vier door mij gefokte Flatcoated Retriever dames. Nogmaals dank voor de uitnodiging om op deze KCM van de GRCN te mogen keuren en ik wens iedereen een heel gezellige en succesvolle dag toe.