Speld van Verdienste voor drie leden

Spelden van Verdienste ALV 2018Speld van Verdienste

Foto: Pieternella Vogel

Door: Ad Heesbeen

 

Ze hadden het, zeggen ze, niet zien aankomen, maar dat maakte de verrassing alleen nog maar groter. Verbouwereerd kwamen ze op de Algemene Ledenvergadering een voor een naar voren om de Speld van Verdienste in ontvangst te nemen uit handen van scheidend voorzitter Henri Dekkers.

Vanaf 28 maart 2018 maken Bart van Maren, Ada Blok en Michel Vogel nu deel uit van de roemrijke eregalerij van leden van verdienste. Dat selecte gezelschap bestaat inmiddels uit twintig personen.

Bart van Maren beet het spits af bij de uitreiking, waar uitbundig werd stilgestaan bij diens verdienste voor de GRCN. Henri Dekkers kwalificeerde Bart van Maren als een gerenommeerd fokker (sinds 1980), gerespecteerd keurmeester, internationaal befaamde persoonlijkheid in de showwereld en een lid dat talrijke bestuurs- en commissiefuncties vervulde. ,,Maar bovenal is hij iemand die zich maximaal heeft ingezet voor het ras ‘’, aldus de aftredende voorzitter. ,,Bart heeft de Golden Retriever echt op de kaart gezet in Nederland’’.

Ada Blok, jurist en apotheekeigenaar, ontving de Speld van Verdienste vanwege haar veelzijdige inzet voor de GRCN. Zij werd reeds in 1982 lid toen zij haar eerste Golden Retriever Waldo kreeg. Ze stond en staat het bestuur en de GRCN waar nodig bij met juridisch advies, was bestuurslid en vele jaren verantwoordelijk voor de herplaatsingen van Goldens. Verder maakt zij al jaren deel uit van de redactiecommissie en is ze eindredacteur van Golden Nieuws.

Michel Vogel is al 24 jaar lid en heeft eveneens een respectabele staat van dienst bij de GRCN. Hij doet al acht jaar vrijwilligerswerk. Hij begon als webredacteur showuitslagen en kreeg daarna al snel het volledige beheer als webmaster. Hij was betrokken bij de bouw van de nieuwe website, de start van GRCN Facebook, was/is ringmeester op shows en was vijf jaar lang organisator van het jaarlijkse, zeer succesvolle, wandelevenement in Ugchelen. Inmiddels is Michel Vogel ook voorzitter van de recent geheel vernieuwde Evenementencommissie. "Ik doe het voor de club, omdat ik het leuk vind. Ik ben trots op deze erespeld en ga door met mijn werk, omdat ik er plezier in heb’’.

Op de foto v.l.n.r.: Trots tonen Bart van Maren, Ada Blok en Michel Vogel de Speld van Verdienste, die zij op de ALV ontvingen.