Gold UP!


NIEUWE WEDSTRIJD, DE GOLD UP! 

Er is in 2023 een nieuwe kampioenschapswedstrijd in het leven geroepen, nu voor combinaties op B niveau.
Om dat de populariteit van de jachthondenwedstrijden enorm is toegenomen de laatste jaren hebben we nu ook voor de honden in de B1 en B2 klasse een mooie jaarlijks afsluitende wedstrijd bedacht, gelijk een mooie opstap naar een hoger niveau.

De Gold Up! is een speciale workingtest voor Golden Retrievers op B1 en B2 niveau, bestaande uit in beginsel 4 meervoudige niet gestandaardiseerde proeven. De proeven zijn drievoudig van opzet, in die zin dat iedere proef drie apporten heeft.

Deelnemers aan de Gold Up! worden door de JPC geselecteerd aan de hand van de resultaten behaald op de door de JPC-GRCN georganiseerde wedstrijden in het betreffende seizoen en nodigt deze ook uit.

Om de organisatie van de Gold Up!, financieel haalbaar te houden zijn we wel genoodzaakt inschrijfgeld te vragen,de kosten voor deelname zijn €50,00.

In de Golden Eregalerij staat een overzicht van alle winnaars van de Gold UP!

Golden Eregalerij


Foto: A. Sirre

Zaterdag 4 november zal voor de eerste keer de Gold UP! plaatsvinden. 

De Gold Up! zal plaatsvinden op Buitenplaats Kameryck,
Oortjespad 3, 3471 HD Kamerik. (Utrecht) P plaats 2-3
Bezoekers zijn van harte welkom.

het programma:

De deelnemers worden om 8.00 uur verwacht bij Buitenplaats Kameryck, 
Om 8.30 uur wordt gestart met de presentatie van de proeven. Aansluitend zal de loting voor de groepsindeling plaatsvinden en wordt de groepsfoto gemaakt. Omstreeks 9.30 uur zal gestart worden met de wedstrijd. 

De voorwaarden om een uitnodiging voor de Gold Up! te kunnen ontvangen zijn:

  • De voorjager moet lid zijn van de GRCN;
  • Er worden uitsluitend Golden Retrievers uitgenodigd
  • Het is een voorjager niet toegestaan om met twee Golden Retrievers deel te nemen ondanks het feit dat de voorjager zich met twee Golden Retrievers heeft gekwalificeerd, ongeacht of dit al of niet in dezelfde of verschillende klasse is. De voorjager mag echter zelf bepalen met welke Golden Retriever hij wil deelnemen, het aantal behaalde punten is hierbij niet bepalend.
  • Per klasse kunnen maximaal 12 honden uitgenodigd worden. Indien er meer kandidaten in een klasse zijn dan plaatsen, worden de honden met de hoogste punten uitgenodigd.

De kandidaten uit de MAP B klasse, de OWT Starters klasse en de Mocktrial Startersklasse worden uitgenodigd voor de B1 klasse.
De kandidaten uit de OWT Novice klasse en de Mocktrial Novice klasse worden uitgenodigd voor de B2 klasse.

Voor eventuele overige beschikbare plaatsen worden combinaties uitgenodigd op basis van behaalde resultaten op GRCN Workingtesten, OWT’s, Mocktrial en MAP. Combinaties die in aanmerking komen voor een uitnodiging in beide klassen met dezelfde hond, worden voor de B2 klasse uitgenodigd. Indien zij zich daarvoor kwalificeren kunnen honden aan maximaal twee edities (per klasse) van de Gold Up!  deelnemen. 

Kandidaten voor de B1 klasse zijn van deelname in deze klasse uitgesloten als ze al tweemaal in de B1 klasse aan de Gold Up! hebben deelgenomen. Kandidaten voor de B1 klasse die in het bezit zijn van een A-diploma zijn uitgesloten van deelname in de B1 klasse. De kandidaten voor de B1 klasse als hiervoor bedoeld zullen worden uitgenodigd voor deelname in de B2 klasse, mits zij niet zijn uitgesloten vanwege redenen hieronder weergegeven.

Kandidaten die in het bezit zijn van een A-diploma, zijn van deelname aan de Gold Up! uitgesloten als ze aan een Workingtest op A niveau, een MAP op A niveau, een OWT in de Open klasse, een Mocktrial in de Open klasse en/of een Veldwedstrijd hebben deelgenomen.

Voor het volledige reglement klik HIER.