De Basis is Beslissend

Op initiatief van Bert Seen is in 1981 de Golden Basis Opleiding (GBO) van start gegaan. Hoewel er overal gehoorzaamheidscursussen werden gegeven, was het groeiende ledenbestand van de vereniging aanleiding tot het opzetten van een eigen cursus voor Goldens.

De opleiding is erop gericht de honden zover te brengen dat ze als welopgevoede Goldens door het leven kunnen gaan. Het totale pakket bestaat uit drie cursussen. Het leuke van een gehoorzaamheidscursus bij een rasvereniging is dat je met allemaal dezelfde honden traint, in dit geval dus alleen Golden Retrievers.

De cursussen worden door de meeste cursisten als prettig, leerzaam en gezellig ervaren. Er wordt niet onnodig veel druk op de honden gezet, maar zo veel mogelijk spelenderwijs aangeleerd. 

Naast de vaste onderdelen wordt er ook aandacht besteed aan zaken als ringtraining, schotvastheid en huid- en vachtverzorging. Natuurlijk kunt u bij de trainers altijd terecht met praktische vragen en problemen bij de opvoeding van uw Golden Retriever.

1x per jaar wordt de landelijke wedstrijd gehouden, waar de beste Goldens van de regio’s strijden om de Berhud Trofee (GBO) en de B.C. Jeursen Trofee (VGBO).

De contactgegevens van de landelijke GBO afdelingen vind u hier.

 

 
 deco lijn