Riet te Riele, erelid, Elsa Stevens, erespeld

 

Twee vrijwilligers in eregalerij van GRCN

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 30 maart 2016 zijn twee vrijwilligers onderscheiden. Riet te Riele werd benoemd tot erelid. Ze is daarmee het vijfde (vrouwelijke) lid dat deze bijzondere onderscheiding in de rijke 60-jarige geschiedenis van de GRCN ten deel valt. Elsa Stevens kreeg de Speld van Verdienste. Zij schaart zich daarmee in de eregalerij van veertien leden die deze erespeld eerder hebben ontvangen.

Riet te Riele, al eerder onderscheiden met de Speld van Verdienste (2003), werd benoemd vanwege haar jarenlange inzet voor de vereniging. Ze zette zich eerst in als lid van de regiocommissie, daarna als lid van de redactiecommissie en vervolgens was ze bestuurslid in de periode van 2000 tot 2005. Van 2005 tot 2007 deed ze de pupbemiddelingslijst van de GRCN. Inmiddels beheert en bewaakt ze al weer tien jaar het archief van de vereniging en is ze nog ringmeester en schrijver bij verschillende rassen op shows. Mede door haar werk als archivaris levert Riet een waardevolle bijdrage aan het Jubileumboek dat ter gelegenheid van het 60- jarige bestaan in juli uitkomt. Eerder werden Heleen Rima, Lenny Kool-Benz, Greet van Rhijn-Zuur en Carrie van Grevel-Oss benoemd tot erelid.

Elsa Stevens ontving de Speld van Verdienste vanwege haar jarenlange inzet voor de GRCN binnen de fokcommissie van de eindjaren ’80 tot eindjaren ‘90. Gedurende die periode was zij de vraagbaak voor vele fokkers en leden van de GRCN. Vanaf 2010 maakte Elsa weer deel uit van de fokcommissie, tot deze werd opgeheven. Op dit moment ondersteunt ze het bestuur door het verstrekken van algemene rasinformatie aan puppykopers.

De onderscheidingen werden onder luid applaus van de aanwezige leden uitgereikt door voorzitter Henri Dekkers.

Op de foto’s links Riet te Riele (met oorkonde), rechts Elsa Stevens (met erespeld).

Riet te RieleElsa Stevens