Koudwild test

Leest u, voor dat u inschrijft, het JPC Reglement (hoofdstuk 12) door zodat u weet waar u, voor deelname, aan moet voldoen. De honden worden individueel beoordeeld op hun geschiktheid voor eventuele deelname aan de Veldwedstrijden. Meer informatie over de Koudwild test leest u verderop op deze pagina.


KWT 

Button4

Open gesteld voor alle retriever rassen

Inschrijving open: 
Datum sluiting en betaling: 
Organisatie: 
Max. aantal deelnemers: 12
Kosten: leden € 55,00 / niet, leden € 60,00


foto Marco v. Vliet KWTfoto Marco v. Vliet

De Koudwild test is geen wedstrijd maar echt een test waarbij jonge honden tijdens een gesimuleerde jachtpraktijk dag beoordeeld worden op hun geschiktheid voor de veldwedstrijden en jachtpraktijk. Bij de test wordt gebruik wordt gemaakt van diverse soorten (koud) wild. Er worden jacht-praktijk situaties nagebootst met koud (dus al eerder geschoten) wild. Het doel van een Koudwild test is om Retrievers en hun voorjagers voor te bereiden op het veldwerk.

Het is beslist geen wedstrijd maar een test. Er wordt geen rangschikking opgesteld. Iedere deelnemer krijgt een certificaat van deelname met daarop vermeld een indruk van de hond gedurende de Koudwild test. Om voor deelname in aanmerking te komen dient de hond aan een aantal toelatingseisen te voldoen. Het minimum niveau van de Retriever moet voldoen aan een goed B-niveau, de leeftijd van de Retriever moet ten minste 2 jaar en maximaal 5 jaar zijn en moet haar- en veerwild apporteren. De hond moet voldoende Steady zijn en mag nog geen Veldwerk-certificaat hebben.

Verdere informatie staat vermeld in het JPC Reglement (hoofdstuk 12).