Bijzondere onderscheidingen ALV 2019

Erespelden 2019

Ze waren enigszins verbouwereerd, maar blij verrast met de onderscheiding die ze op de Algemene Ledenvergadering in ontvangst mochten nemen. Hans Dijkgraaf werd benoemd tot erelid, terwijl Trudy den Boesterd, Gera Schuurmans en Nico Bal toetraden tot de eregalerij van leden van verdienste. De onderscheidingen werden uitgereikt voor voorzitter Wico van der Linden.

Beloning

Hans Dijkgraaf dankte zijn benoeming aan zijn grote staat van dienst als voorzitter van de Jacht Proeven Commissie (JPC). Tot eind 2018 gaf hij ruim zeventien jaar met passie en inzet leiding aan deze commissie. Hans Dijkgraaf is pas het zesde erelid in de 63-jarige geschiedenis van de GRCN. ,,Ik ervaar dit als een buitengewone beloning voor mijn werk voor de GRCN en de JPC in het bijzonder'', aldus de ex-praeses.

Vraagbaak

Het was een feestelijke avond voor de JPC, want Trudy den Boesterd (wedstrijdsecretariaat) en Gera Schuurmans (penningmeester) werden geëerd met de Speld van Verdienste. Gera Schuurmans was niet aanwezig en zal de speld later krijgen uitgereikt. Maar Trudy den Boesterd was wel present en werd namens het bestuur toegesproken door Hans Dijkgraaf, de man die haar tien jaar geleden overhaalde de vacature van wedstrijdsecretaris in te vullen. ,,Trudy was en is al die jaren de vraagbaak en een drijvende kracht achter de JPC geweest. Ze heeft enorm veel werk verzet en dat allemaal op vrijwillige basis in soms spaarzame tijd. Ze heeft deze speld dik verdiend.''.

Keurige cijfers

Gera Schuurmans trad in 2009 toe tot de JPC als financieel adviseur, een functie die later werd omgezet naar penningmeester. Mede door haar inzet heeft volgens Hans Dijkgraaf de JPC in al die jaren met een positief saldo kunnen afsluiten en waren alle cijfers keurig op tijd bij het bestuur ingediend. Gera Schuurmans was naast haar JPC-functie verder (mede)organisator van tal van evenementen, zoals de Gold Cup, Clubdiplomadagen en OWT’s. Zij regelde eveneens dat er vele jaren GRCN-proeven konden plaatsvinden op een terrein van een zorginstelling in Ottersum, waarover zij destijds de leiding had. Gera Schuurmans is zelf een actief voorjager en picker-up bij de jacht. 

Stille Kracht

Nico Bal is al lid vanaf 1980 en sinds die tijd nauw betrokken bij de club. Hij was actief bij jacht en show en fokte menig nestje met zijn kleine kennel. Sinds 2012 is hij actief voor online databank Zooeasy, waarin ongeveer 200.000 Goldens zijn geregistreerd. Hij werd namens het bestuur toegesproken door Angelique Sirre als haar mentor, vriend en steun en toeverlaat. Zij typeerde hem als een stille kracht, die belangrijk werk voor de GRCN doet waarvan velen op het eerste gezicht niet veel zien of zelfs niet van weten. ,,Hij verwerkt showverslagen, foto's, gezondheidsgegevens en zit uren achter de PC om een mooie en overzichtelijke database te maken. Wat hij doet, is zeer belangrijk voor de toekomst van ons ras.".

Hans DijkgraafTrudy den BoesterdNico Bal

v.l.n.r. Hans Dijkgraaf, Trudy den Boesterd en Nico Bal ontvangen hun onderscheiding van voorzitter Wico van der Linden

Overzicht van Ereleden en Spelden van Verdienste